Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Életet mentettek a hős gárdisták???

2009.08.29

Forrás Kurucinfo:

A Rongyos Gárdáról való megemlékezés után gárdistáinkat szokásos módon igazoltatni kezdték a rendőrök a Farkasréti temető bejáratával szemben.
Eközben a közeli padról hirtelen leesett az ott ülő idősebb hajléktalan férfi, és többet nem mozdult.

Három derék gárdista - egy lány és két fiú - azonnal a férfihoz ugrottak és elkezdték újjáéleszteni. A megdöbbent rendőrök földbe gyökerezett lábakkal nézték a jelenetet. Közben egyre többen gyűltek a helyszínre, az arcokon feszült várakozás és megdöbbenés ült. A csöndet csak a rendőrök szidalmazása szakította félbe időnként. Semmit sem csináltak, csak nézték, ahogyan a férfi a földre zuhan. Pedig elsősegélynyújtást elvileg mindeninek tudnia kell...

Jó negyed óra múlva megérkezett a mentő. A mentősök elkeseredetten küzdöttek a férfi életéért, úgy nézett ki - hiába. Két, szintén hajléktalan barátja palackos borral és cigarettával a kezében aggódott érte. "Hozzátok vissza!" - ismételgette egyikük. "Az egyetlen barátom volt, akivel mindenben megértettük egymást" - mondogatta a másik.

Az eszméletlen férfit többször defibrillálták, injekciózták, masszírozták a szívét, de a pulzusa nem indult be. Talán fél óra is beletelt, mire csodák csodájára megmozdult a férfi mellkasa. A tömeg tapssal jutalmazta a mentősök és a gárdisták munkáját. A megrendült, könnyes szemű hősöknek még néhány rendőr is gratulált. Tekintsünk büszkén ezekre a hétköznapi hősökre!

Éljenek a hősök, éljen a Gárda!

Király András

Ez szép és jó. Csak a bibi ezzel az, hogy egy másik szemtanú egészen másról számolt be. És mit ad isten, ő is gárdista, szóval összeesküvésről szó sincsen. Furcsa módon ő a következő képpen mesélte a sztorit:

 

Mivel én magam is jelen voltam, szeretném pár ponton kiigazítani Király András beszámolóját.

"Gárdisták mentették meg egy hajléktalan férfi életét

A Rongyos Gárdáról való megemlékezés után gárdistáinkat szokásos módon igazoltatni kezdték a sündõrök a farkasréti temetõ bejáratával szemben."

Ez nem igaz. A rendezvény végeztével azonnal a főkapuhoz siettem, és folyamatosan figyeltem a rendőröket. Senkit sem kezdtek igazoltatni. Négyen ácsorogtak a griff-szobor mellett, kint a templom előtt pedig állt egy (talán) Ford Transit, abban üldögéltek többen (mellesleg távolabb állomásozott néhány adag droid is). Ezek szálltak ki a Transitból amikor a padról lefordult a férfi. Addigra a gárdistáknak is kiadták az oszoljt, lassan szállingóztak kifelé - zavartalanul. De még ez ELŐTT a benti rendőrök rádióján a saját fülemmel hallottam ahogy a kintiek hívják a mentőket a térre. A videon is látszik hogy egy rendőr szól egy gárdista parancsnoknak, aki kiáltva felteszi a kérdést hogy van-e köztük egészségügyis.

"Eközben a közeli padról hirtelen leesett az ott ülõ idõsebb hajléktalan férfi, és többet nem mozdult. Három derék gárdista - egy lány és két fiú - azonnal a férfihoz ugrottak és elkezdték újjáéleszteni."

Nem így történt. A rendőrök már legalább 5 perce locsolgatták vízzel a fejét amikor még egyetlen gárdista sem jött ki a temetőből, és ha jól láttam, stabil oldalfekvőbe is tették. Ezután futva érkeztek a temetőből az életmentő gárdisták, szintén a videóból következően a parancsnok kérdése nyomán, tehát nem az történt amit a leírás sugall, hogy a gaz rendőrök igazoltattak, a gárdisták meg ebből a szituációból ugrottak oda a leforduló férfihoz. Persze ők valóban elkezdték az újraélesztést, és csinálták a mentő érkezéséig.

"A megdöbbent rendõrök földbe gyökerezett lábakkal nézték a jelenetet. Közben egyre többen gyûltek a helyszínre, az arcokon feszült várakozás és megdöbbenés ült. A csöndet csak a rendõrök szidalmazása szakította félbe idõnként. Semmit sem csináltak, csak nézték, ahogyan a férfi a földre zuhan. Pedig elsõsegélynyújtást elvileg mindeninek tudnia kell..."

Semmilyen szidalmazást nem hallottam, pedig ekkor már a szemközti buszmegállóban álltam. Mindössze egy férfi még a gárdisták érkezése előtt vetette a rendőrök szemére hogy miért nem kezdik az újraélesztést, amire az egyikük mentegetőzött valami olyasmit hogy "De nem biztos hogy itt most azt kell csinálni".
A videón sem lehet hallani semmiféle szidalmazást, K.A. leírása itt is szöges ellentétben van a felvétellel.

Nem lesznek kisebb hősök a gárdisták, ha helyreigazítják ezt a kissé túldramatizált beszámolót.. A rendőrök bár kissé esetlenül, de korrekten viselkedtek.

Üdvözlettel,
S.A.

Most láthatjuk kedves Hölgyeim és Uraim, hogy milyen módszerekkel dolgozik a radikális jobboldal eme derék médiuma. Féligazságokkal dobálózik, tényként tálal enyhén szólva kétes dolgokat, hiteles forrásnak tekint olyan manipulálható oldalakat mint az iwiw. Nem is értem, hogy lehet az, hogy a helyreigazítást leközölték... Nagy örömmel fogadtam, hogy vannak ott normális emberek, csak nem halljuk a hangjukat.Felmerül viszont a kérdés, ha ott vannak akkor miért nem kérdezik meg a kollégákat, hogy minek kell mesterségesen feszültséget kelteni, minek kell a rendőrség ellen uszítani, mire jó ez a fajta kommunikáció?

A kérdés persze költői volt, a választ mindenki ismeri.

 

Magyarlabanc

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

elfogyott

(Magyarlabanc, 2009.09.01 17:24)

Bizony a pénz elfogyott. Mert nem is volt..:) Gondolod, hogy a kormány vagy a titkosszolgálat, vagy tudom is én miket gondoltok, ilyen oldalt tudna csak összehozni?:) A tartalom a lényeg, és ha az oldal nem tetszik akkor csinálj nekünk jobbbat.

http://sodi.freeblog.hu/

(tex tényleg egy buzi, 2009.09.01 17:01)

legyen sodiról is bejegyzés

Főlabanc

(Főlabanc, 2009.09.01 12:58)

Kedves SoDi és ki az a tex?

Főlabanc

(Főlabanc, 2009.09.01 12:57)

Ezt nyilván elképesztően komolyan kell venni mert majd nekromata módszerekkel feltámasztom a labancokat bécsi sírjaikban és rászabadítom magyarországra. Ennyit takar kb... Humorérzék, humorérzék, no nembaj.

Kuruczinfonak aztán nagyon sok esetben igaza lehet. Legalábbis a saját igazságukban. Végülis mindenkinek más az igaz.

Hát a zsé az el...

sodi.freeblog.hu

(SoDi, 2009.09.01 12:57)

Tex egy buzi!

Ez igen

(Pityu a hegyről, 2009.09.01 12:34)

Ide írom mert csak.

"Féljenek a magyarok, itt vannak a labancok."
Ez most mit takar?
Értem én hogy nem tetszik a kuruc.info egyeseknek, de sok esetben igazuk van. Ti pedig csak egy ilyet tudtok összedobni?
Elfogyott a zsé vagy mi?
Főlabanc

(Főlabanc, 2009.08.30 20:39)

Kedves József!

Remélem megbocsájtod hogy én válaszolok és nem Magyarlabanc, de azt hiszem egyetértek vele abban hogyha a bizonyos S.A-val valami gondod van vagy esetleg nem úgy láttad a dolgokat ahogy Ő, akkor azt vele rendezd le, esetleg szólj neki hogy nézze ezt az oldalt itt egész nyugodtan megbeszélhetitek.

Egyébiránt remélem hogy József továbbra is nézni fogja a labancinfot :)

Üdvözlettel: Főlabanc

9018 Győr /Kismegyer/

(Nagy Gy.József, 2009.08.30 20:27)

Adjon az Isten!

Szóval ha valamit elmesélünk,akkor legyünk azért egészen korrektak!
Abban igaza van Antalnak,hogy a sünök csaknem korrektak voltak. Gondolom azért a temető hangulata,stb.De Antal,hű a betyárját ,majdnem kiírtam a vezeték neved is,holott Te inkognitóban akarsz maradni,nem gond! Szóval S.A barátom! Együtt indultunk a Wass Albert zászlóaljtól.A temetőben oszoljt nem vezényelt senki,erre rosszul emlékszel,jó volt az már a temető kapun kívülinek is. A rendöröknek meg bizony lehet,hogy a pillanatnyi meglepetés,vagy esetleg a z engedélyre várás lehetett,ami közbe jött,de bizony már csak utána volt,hogy ők is passziv szemlélői voltak az ujjáélesztésnek,mivel hogy a két gárdistánktól,meg gárdista lányunktól,kik olyan szakszerüen végezték az első segély nyujtást,már oda sem fértek volna! Tehát nem elitélendő passziv csak nézésük!