Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Halottnak a csók: a nyelvdekrétum ellen tiltakoztak a civilek

 

Egy újabb gyöngyszem a kurucról:

 

A szeptember elsejével életbe lépett tót nyelvdekrétum ellen tartott tiltakozó demonstrációt a zsideszes hátterű, álcivil, valójában a narancsvezérek társadalmi támogatottságát erősíteni hivatott, a Jobbikot és a radikat úgy általában megvető, lecsőcselékező és provokátorozó Civil Összefogás Fórum (CÖF) kedd délután a budapesti "Szlovák" Nagykövetség épülete előtt. A megmozdulás szervezői a rendelkezés eltörlését követelő petíciót adtak át az ún."Szlovákia" budapesti nagykövetének. Egy polkorret tüntetés, melynek eredményessége annyi, mint halottnak a csók.

 

Az igényes bevezető után hasonlóan értelmes sorok következnek, remélem nem haragszik senki ha az írásnak csak egy részére reagálok.

 

Tehát a kuruc értesülései szerint a következő történt az eseményen:

 

A  tüntetés szónokai arról beszéltek, hogy "Szlovákia" állami nyelvi cenzúrát vezet be, ha a szabad nyelvhasználatba beleszól. Közfelkiáltással elfogadtak egy olyan tiltakozó nyilatkozatot, amelyben azt követelik a szlovák parlamenttől, hogy törölje el az államnyelvtörvényt, és alkossanak egy kisebbségi törvényt, valamint vessenek véget a az ún. Szlovákiában tapasztalható magyargyűlöletnek és magyarveréseknek. A petíciót Peter Weiss szlovák nagykövet személyesen vette át a CÖF képviselőitől. Az angol és magyar nyelvű tiltakozást eljuttatják az Európai Parlament és az Európai Bizottság elnökének is - számol be az eseményről a Fritz Tamás cikkeit rendszeresen publikáló Strabag Nemzet.

 

Nem is akarom tudni, hogy a Szlovákia miért van idézőjelben, és meg sem lepődöm már a Strabag Nemzet kifejezés láttán sem. Mindemellett nem értem, hogy mi a problémája a cikk írójának? Ez kezd már olyan van rajta sapka, vagy nincs féle kötekedésnek tűnni. Én személy szerint örülök, hogy civilek is tiltakoznak. Ők ennyit tehetnek a többi már a politika felelőssége.

 

A cikk így folytatódik:

 

„Ennyi?” kérdezi Slota, „nem dobták be követségünk ablakait, nem hajítottak Molotov-koktélt?” „Nem, pártelnök úr” - hangzik a válasz. „S mit mondtak, mi lesz, ha nem teljesítjük követelésüket” - kérdezi az őrült. „Semmit” válaszolja rezzenéstelen arccal a pártkatona. „Akkor miért zavar engem ilyen baromságokkal” - dühödik fel Jan, a magyarfaló, „majd akkor jöjjön ide beszámolni a budapesti eseményekről, ha van olyan ami engem is érdekel” - zárja le a beszélgetést. A pártkatona meg behúzott nyakkal kimegy az irodából. Mi meg keserűen tesszük hozzá, igaza lehet ennek a magyarfóbiás őrültnek, hisz'' egy követelés általában úgy hangzik, hogy: követelem ezt meg ezt, különben..., és itt jön valami fenyegetésszerű, amivel megpróbáljuk az ellenfelet arra kényszeríteni, hogy teljesítse óhajunkat. A magyarországi narancscivilek esetében ez nem így működik. Inkább valahogy így: követeljük, hogy töröljék el a nyelvdekrétumot, különben közfelkiáltással (elnézést, de nem bírom megállni: ha-ha-ha meg hi-hi-hi - Geyer) elfogadunk egy nyilatkozatot és jól hazamegyünk.

 

Nevezzetek aminek akartok, de nekem ez itt úgy tűnik mintha arra buzdítana, hogy dobjuk be a szlovák követség ablakait, illetve hajigáljuk Molotovkoktéllal. Persze valószínűleg a fenti sorok ismét csak képletesen értendők, és nyilván és vagyok túlságosan gyanakvó. Itt jegyezném meg ismét, hogy a dobálózáson kívül nem értem mit vár a cikk írója a civilektől...

 

A „nagy civil tüntetés” egyetlen értékelhető pillanata az volt, amikor megszakították az üres szónoklatokat, és harangszóval jelezték a nagyvilágnak: az államhatár nem nemzethatár. Ugyanebben az időpontban Brüsszelben, Koppenhágában, Argentínában, Ausztráliában, New Yorkban, Los Angelesben, Venezuelában, Mexikóban, Ausztráliában, Torontóban, valamint Dunaszerdahelyen és Kishegyesen, illetve a Felvidék és Erdély több magyarlakta falvában is félreverték a harangokat a magyar nyelv és a magyarság megmentése érdekében. Ezen kívül átnyújtottak egy petíciót a tót nagykövetnek, aki rá tíz percre vélhetően a kukába hajította a papírost, majd kijelentették a hős civilek, hogy nyilatkozatukat eljuttatják az Európai Parlament és az Európai Bizottság elnökének is. Fritz Tamás úgy látszik nem követi a híreket, ugyanis az Unió szarik ránk!

 

Szerintem azzal, hogy ezt megszervezték már többet tettek mint akárki eddig az országban, Geyer pedig hiába próbál lekicsinylően írni a rendezvényről, sajnos akkorát már nem hazudhat, hogy ez sikerüljön...

 

És a nagy finálé:

Ennyi történt, semmi több, mi meg levonhatjuk a következtetést, hogy ami a civileket illeti, Slota nyugodtan alhat éjszakánként, nem fogják őt zavarni. Magyarországon ismét csak egy politikai erő lépett fel határozottan és szervezetten a nyelvdekrétum és a tót magyarellenes terror ellen, a Jobbik, aki útlezárásokkal hívta fel a figyelmet a helyzet tarthatatlanságára.

 

Elnézést, de nem tudok ezzel a mondattal betelni:

 

Magyarországon ismét csak egy politikai erő lépett fel határozottan és szervezetten a nyelvdekrétum és a tót magyarellenes terror ellen, a Jobbik, aki útlezárásokkal hívta fel a figyelmet a helyzet tarthatatlanságára.

 

Most mi van??? Ez komoly? A kuruc történelmi mélyponton! Írnak egy fikázó cikket egy rendezvényről ami a szlovák nyelvtörvény ellen tiltakozik. Fent olvashatjátok, hogy mi minden volt itt, erre odaírja a cikk végére ezt??? Útlezárás? Ennyire tellett? Ehhez aztán kellett fantázia! A szlovákok biztosan sírva fognak fakadni ha ezt megtudják. Ráadásul én személy szerint ezt pofátlanságnak tarom akárki részéről, és nem is engedélyezném. Mert mi az kérem, hogy ha valakinek valami nem tetszik akkor engem akadályoz abban, hogy eljussak A pontból B-be?

 

De ha ettől el is tekintünk, ez akkor is nevetséges.:)

 

Szebb, útlezárásokkal tarkított jövőt!

 

Magyarlabanc

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

egri tér

(ej-feri, 2010.10.27 09:42)

Szlovák nyelv soha nem volt eddig. Egyébként is nehéz. El kell érni, hogy az Unió tiltsa be a szlovák nyelvet. Szlovákiában csak a magyar nyelv lehet hivatalos államnyelv.

Főlabanc

(Főlabanc, 2009.09.02 13:34)

Az biztos hogy még a kuruczinfo történetében is mélypont ez a cikk. Vártam valami extra baromságot a végére, pl hogy lopjunk tankot és azzal adjuk át a petíciót stb, erre útlezárás...

Máskor az a baj ha semmit sem tesznek a civilek az országért, amikor pedig minden tőlük telhetőt megtesznek (mert félreértés ne essék megtették amit lehetett) akkor meg az a baj. Lehetséges volna az hogy itt a lényeg a szlovákgyűlöleten van és nem a nyelvtörvényen?