Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kedves Crile Fisher!

Először is örülök, hogy foglalkozol velünk a blogodban. Szeretnék ezúton reagálni a leveledre, amit sajnos csak most volt lehetőségem elolvasni.

Elöljáróban még annyit szeretnék elmondani, hogy a levél hangneme nem véletlen volt olyan amilyen, és mivel ez az oldal önmagunk és az olvasók szórakoztatására készült, nem is kell minden sort halálosan komolyan venni.

 

"A leírtak alapján valóban.
Itt nem bocsátkoznék hosszú fejtegetésbe, akihez 2009. szeptemberében még mindig csak annyi jutott el 2006. október 23-áról, hogy nyilasok randalíroztak a fővárosban, az vagy aznap nézett utoljára híradót (de értelmezni már akkor is képtelen volt a látottakat), vagy egyszerűen hülye. Mivel ti állítólag korlátlanul antihülyék vagytok, így az első verziót fogom feltételezni. Tisztelettel ajánlanék mindössze annyit, hogy nézzetek utána, hány pert nyertek azóta tisztességes állampolgárok a rendőrökkel szemben az aznapi terror apropóján, akiknek semmi közük nem volt még a tüntetésekhez sem, egyszerűen mondjuk csak szerettek volna lemenni tejért, a kékruhások meg máshogy gondolták. Annyi túlkapásra derült azóta fény, hogy lejegyezni egy külön kötet lenne (újabb ajánlat: Bodoky Tamás: Túlkapások), de a legtöbb esetben a hősként ünnepelt rendőrség kölcsönbe adta a gerincét, és inkább kollektív amnéziát vallott, mintsem hogy kiadja azokat, akik nem valók a soraiba, és szégyent hoznak a testületre. Ami aznap történt, szakmailag, jogilag és emberileg is vállalhatatlan lenne egy olyan utópisztikus államban, amilyenről sokat hallunk politikusainktól, de nálunk a könnygázzal való oszlatást valóban kitüntetéssel honorálják, már ha az megfelelő célcsoport ellen történik."

Erre csak annyit szeretnék mondani, hogy minden érmének két oldala van. Azt szerintem senki sem vonja kétségbe, hogy voltak túlkapások. De azt is elképesztően nagy túlzás állítani, amit Morvai mond, azaz hogy a békésen megemlékező tömeget verték szét a rendőrök. Volt ott kődobálástól kezdve a tanklopásig minden ami miatt jogos volt az oszlatás. A rendőrök védelmében meg annyit, hogy ha éppen téged dobál egy több százas tömeg (jobb esetben csak kővel) akkor nem biztos, hogy minden egyes arra járót udvariasan megkérsz, hogy hagyja el a helyszínt. Ez persze mentségnek kevés, de árnyalja egy kicsit a képet.

"Jelen és egyel korábbi kormányunk (a különbségtételnek értelmét nem látom) 2006. ősze óta vagy egy tucat olyan, az egész országot megrengető morális, politikai, gazdasági válságon van túl - melyek legtöbbjében a "kiváltó" szerepét játszotta - melyek minden valójában demokratikus országban az azonnali lemondást, előrehozott választásokat vonták volna maguk után. Az a hatalmi elit, melyet 2006-ban valóban mi emeltünk hatalomra, fél évig, ha bírta a nép bizalmát. Virágvasárnap ünnepén a magam két szemével láttam a Hősök terén azt a 100-150 ezer ember részvételével lezajlott demonstrációt, mely az előrehozott választásokért tartatott, s totális csendet, zéró reakciót kapott válaszként.
A jogfosztottságnak pedig számos változata létezhet, és aki csak az elhallgattatást, bebörtönzést, nyelvkivágást, végképp eltörlést tudja elképzelni, azt a Teremtő vajmi kevés fantáziával és a kelleténél jóval több kémfilmmel áldotta meg élete során. Kétségtelen, hogy Morvait nem igazából korlátozzák, és a levélben erre tett utalásai - "tessék csak feljelenteni", lehallgatás, stb. - gyerekesnek és amatőrnek tűnnek."

Erre sajnos azt tudom mondani, hogy igazad is van meg nem is. A kormányt megválasztottuk, négy évre. Ezen nem változtat az, hogy már régóta nem élvezi az emberek bizalmát, mert a jelenlegi törvények nem adnak lehetőséget a kormány leváltására ilyen helyzetben.

 

"Kérem, én nem vagyok híve a zsidó világ-összeesküvés elméletének, de ez a pár mondat, kedves Magyarlabanc, már az infantilis demagógia határát súrolja."

 

Jelen esetben ez volt a cél.:)

 

Mindenesetre úgy látom, hogy a lényegi kérdésekben egyezik a véleményünk. A válasz célja csak az volt, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy a Képviselő Asszony stílusa véleményem szerint nem méltó egy olyan politikushoz aki az EP-ben az egész országot képviseli.

 

Minden jót!

 

Magyarlabanc

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Főlabanc

(Főlabanc, 2009.09.01 21:20)

Fisher figyelj már, szerintem ha én pesten lakom és elfogy otthon a tej, lenézek az ablakból és látom hogy ott a rendőrök meg a radikálisok éppen össznépi üsd-vágot játszanak, akkor lehet hogy nem megyek már le a szemközti közértbe... Érdekes az is hogy nekem 2 ismerősöm lakik konkrétan a deák téren, mégsem lett semmi bajuk mert láss csodát nem mentek oda. Nahát!

Persze belátom hogy volt 1-2 túlkapás, de hogy ez direkt kormányzati parancsra történt volna, azt erősen kétlem.